• شنبه, ۰۵ اسفند ۱۳۹۶ - 2018 February 24
کد خبر: 17568
تاریخ انتشار: دوشنبه, ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ ۱۲:۳۰

شیرین‌های گل و گلاب (2)

مجله آشپزی مثبت:
مریم  رشدی:

ترحلوا با شیره گلاب و زعفران

شیرین های گل و گلاب (2)


مواد لازم
  • 250 گرم آرد سفید
  • 250 گرم  شکر
  • 50 گرم  آرد برنج
  • 50 گرم  کره
  •  100 گرم  روغن جامد

مواد لازم برای تهیه شیره
  • 250 گرم شکر
  • 125 گرم آب
  • 2 ق س  گلاب
  • 2 ق س زعفران محلول د ر آب

طرز تهیه:

1. ابتدا آرد را در یک ظرف مناسب الک کنید، سپس آن را با آرد برنج داخل یک قابلمه یا یک تابه مناسب مخلوط کرده و روی حرارت ملایم بگذارید. مرتب هم بزنید تا رنگ آرد کرم رنگ شود، سپس روغن جامد و کره را اضافه کرده و به مدت  5دقیقه هم بزنید. وقتی مطمئن شدید که آرد خوب سرخ شد، زیر حرارت را خاموش کنید.

2.  اکنون شیره را به مایه حلوا افزوده و خوب هم بزنید تا زمانی که مایه حلوا، از کف قابلمه جدا شود. حالا می توانید حلوا را در ظرف مورد نظرتان بریزید و آن را سرو کنید.

دستور تهیه شیره

- ابتدا آب و شکر را در یک قابلمه مناسب بریزید و هم بزنید تا شکر داخل آب حل شود، سپس قابلمه را روی حرارت بگذارید و به هم زدن ادامه دهید. بعد از آنکه آب جوش آمد، زعفران و گلاب را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید تا شیره، قوام بیاید. حالا می توانید زیر حرارت را خاموش کنید. شیره آماده است.

مریم بنایی فر:

کلوچه کرم دار با طعم گلاب

شیرین های گل و گلاب (2)


مواد لازم
  • 40 گرم  شکر
  • 1 پیمانه  آب ولرم
  • 1 ق س  پودر خمیر مایه  
  • 1 عدد  تخم مرغ
  • 40 گرم  روغن مایع   
  • 400 گرم  آرد

مواد لازم جهت کرم نان
  • 4 عدد  زرده تخم مرغ
  • 100 گرم  شکر
  • 40 گرم  آرد
  • 2  /1 1  پیمانه  شیر
  • 2 /1 پیمانه  گلاب
  • پودر پسته و پودر نارگیل  برای تزیین
  • شربت بار برای رومال نان ها

طرز تهیه:

1. یک قاشق مربا خوری شکر را با آب ولرم و پود خمیر مایه مخلوط کرده و به مدت 10 دقیقه زمان دهید تا عمل بیاید. در یک ظرف همه مواد خمیر را باهم مخلوط کنید، سپس  مایه خمیر به عمل آمده را اضافه کرده و مواد را با هم مخلوط کنید. البته آرد را کم کم به مواد اضافه کنید تا خمیر یکدستی حاصل شود. خمیر را به مدت 2ساعت در جای گرم بگذارید.

2. در یک قابلمه زرده ها را با نیمی از شکر مخلوط کنید، آرد را به مخلوط اضافه کرده و مواد را با هم مخلوط کنید. در انتها  شیر و بقیه شکر را اضافه کنید و هم بزنید. حالا قابلمه را روی حرارت بگذارید تا غلیظ شود. وقتی غلظت مواد به غلظت ماست شل رسید، گلاب را اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شود. قابلمه را از روی حرارت بردارید تا خنک شود.

3.    خمیر کلوچه را ورز دهید تا پف آن بخوابد، سپس آن را به ضخامت یک سانت باز کنید و  خمیر را به‌صورت دایره های یکسان برش دهید. مقداری از کرم را روی یک قسمت از هر کدام از خمیرها گذاشته و لبه روبه‌رویی را روی لبه دیگر آن قرار دهید. به کمک چنگال لبه ها را به‌هم فشار دهید. 20 دقیقه به کلوچه ها استراحت دهید، سپس با زره تخم مرغ و کمی زعفران آنها را رومال کنید. کلوچه ها را داخل فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه قرار دهید. بلافاصله بعد از اینکه کلوچه ها را از فر خارج کردید، مقداری از شربت بار روی نان ها بریزید و آنها را با پودر پسته و نارگیل تزیین کنید.

مریم رشدی:

دلمه خرما + گل سرخ

شیرین های گل و گلاب (2)


مواد لازم
  • 1  بسته خرما رطب
  • 50 گرم قیسی
  • 30 گرم گردوی خرد شده
  • 25 گرم کشمش
  • 1 ق س  دارچین
  • 1 ق س  پودر گل سرخ
  • مقداری گل سرخ ریز (برای تزیین)
  • مقدار پودر گل سرخ برای تزیین

طرز تهیه:

1. ابتدا خرماها را در سبدی بریزید و بشویید ، سپس سبد  را  کناری بگذارید تا آب اضافی آن خارج شود، پس از آن  با یک چاقوی تیز روی هر کدام از خرماها یک برش عمودی بزنید و هسته‌ آن را خارج کنید. خرماهای بدون هسته را داخل سبد بگذارید تا کاملا خشک شود .

2. در این فاصله قیسی، کشمش ،پودر گل سرخ و گردو را در مخلوط‌کن بریزید و دستگاه را روشن کنید تا با یکدیگر مخلوط شوند و پودری یکنواخت حاصل شود.

3.  به کمک یک قاشق چایخوری دهانه خرماها را کمی باز کنید و سپس داخل خرماها را از مخلوطی که آماده کرده‌اید پر کنید. روی آنها کمی پودر گل سرخ و دارچین بپاشید. حالا آنها را در ظرف مناسب چیده و سرو کنید.

یه جور دیگه:

داخل دلمه خرما می توانید از هر مغزی که مورد علاقه‌تان است به همراه گردو استفاده کنید.

لیلا  هوشیاری:

پودینگ گلاب و زعفران

شیرین های گل و گلاب (2)


مواد لازم
  • 4 ق س نشاسته ذرت
  • 4 پیمانه شیر سرد
  • 2  /1 پیمانه شکر
  • 1 ق س پودر ژلاتین
  • 2  /1 پیمانه خامه
  • 2 /1 پیمانه گلاب
  • به میزان لازم زعفران محلول در آب
  • به مقدار لازم گل سرخ و خلال پسته

طرز تهیه:

1. ابتدا در یک قابلمه مناسب نشاسته ذرت، پودر ژلاتین و شیر سرد را با هم مخلوط کنید، سپس آن را روی حرارت قرار دهید و مدام هم بزنید تا نشاسته و پودر ژلاتین به خوبی در شیر حل شده، مایه نسبتا غلیظی حاصل شود. شکر را هم به مواد اضافه کرده و خوب هم بزنید تا کاملا به خورد مواد رفته و حل شود.

2. 10-5 دقیقه قبل از آنکه قابلمه را از روی حرارت بردارید، گلاب، خامه و زعفران محلول در آب را به مواد داخل قابلمه بیفزایید و به هم زدن ادامه دهید تا پودینگ آماده شود.

3. حالا پودینگ را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا کمی خنک شود، سپس آن را در ظرف‌های مورد نظرتان بریزید و به صورت پرسی در لیوان های پلاستیکی و یا یک ظرف گود بزرگ بریزید و بعد از این که کاملا خنک شد، با گل سرخ و خلال پسته تزیین کرده و سرو کنید.

فوت وفن:

برای اینکه خامه داخل مواد گلوله گلوله نشود، ابتدا آن را در مقدار کمی شیر یا آب حل کنید، سپس آن را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.

لادن خرمی:

کیک باقلوا با عطر گلاب

شیرین های گل و گلاب (2)


مواد لازم
  • ۱۲۰ گرم آرد
  • ۱۰۰  گرم شکر  
  • ۳  عدد تخم مرغ
  • ۱۵۰ گرم کره آب شده
  • ۱۲۰ گرم بادام خرد شده
  • 4 /1 پیمانه گلاب
  • ۱ ق چ  بیکینگ پودر
  • 1 ق چ پودر هل

  مواد لازم برای شربت
  • 1 پیمانه  شکر
  • 3  /1 پیمانه  آب
  • 4 /1 پیمانه  گلاب  
  • 1 ق چ  عسل

طرز تهیه:

1. ابتدا فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود. شکر و تخم مرغ ها را در یک ظرف مناسب با همزن برقی خوب بزنید. حالا کره آب شده را به آنها اضافه کنید، سپس گلاب و هل را به مایه اضافه کرده ، خوب مخلوط کنید. بیکینگ پودر و آرد را در یک ظرف دیگربا هم الک کرده، آنها را همراه بادام خرد شده به مواد اضافه کنید و با لیسک آنها را خوب هم بزنید تا مایه یکدستی حاصل شود.
 
2.  اکنون مایه را در یک قالب یا ظرف مناسب به ابعاد ۲۰×۳۰ که از قبل چرب کرده اید بریزید و ظرف را به مدت ۵ دقیقه داخل فر قرار دهید. بعد از 5 دقیقه حرارت را به ۱۷۰ درجه کاهش دهید و 35 دقیقه دیگر صبر کنید تا سطح مواد خوب طلایی شود .

3. قالب را از فر درآورید و صبر کنید تا کمی خنک شود، سپس کیک را از قالب درآورید، شربت داغ را روی آن بریزید و کیک را به ابعاد مورد نظرتان برش دهید.

دستور تهیه شربت

شکر و آب را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود. حالا عسل را اضافه کنید تا شربت کف کند. در انتها گلاب را اضافه کنید. بعد از یکی دو جوش شربت آماده است.

ادامه دارد...



+ 3
I_DONT_LIKE_IT - 2

منبع: http://www.bartarinha.ir/fa/news/230956/شیرین‌های-گل-و-گلاب-2

 

بازدید: 316

تعداد نظرات: 0
منتشر نشده: 0

کد امنیتی
کد جدید




اخبار تصویری

Scroll to Top