• شنبه, ۳۰ تیر ۱۳۹۷ - 2018 July 21
کد خبر: 361287
تاریخ انتشار: پنج شنبه, ۲۶ بهمن ۱۳۹۶ ۲۰:۱۰
دسته: آشپزی
پرینت
ایمیل

انواع پلوهای مخلوط بدون گوشت (۲)

برترین ها: قاطي پلو ها انواع و اقسام دارند ولي وقتي قرار است بدون گوشت سرو شوند، مي شود برايشان سنگ تمام گذاشت. در این مطلب طرز تهیه چند نوع قاطی پلوی خوشمزه و  بدون گوشت را با شما به اشتراک میگذاریم. 

 ته‌چين هويج

مواد لازم
  •     500 گرم هويج
  •     300 گرم فيله مرغ
  •     3 پيمانه برنج
  •     3 عدد زرده تخم‌مرغ
  •     4 ق‌س ماست پرچرب
  •     2 ق‌س زعفران دم‌كرده
  •     1 ق‌م دارچين
  •     1 عدد پياز
  •     نمك و فلفل به ميزان لازم
  •     روغن مايع مقداري
  •     1 ق‌م زردچوبه
  •     50گرم كره

 

 
انواع پلوهای مخلوط بدون گوشت (2)

طرز تهیه

1. برنج را شسته، در كاسه با مقداري آب و نمك خيس كنيد. هويج‌ها را پوست گرفته ،بشوييد و خلالي خرد كنيد، در تابه‌اي مقداري روغن ريخته و روي حرارت بگذاريد. خلال‌هاي هويج را در روغن سرخ كنيد و بعد از روغن درآورده و كناري بگذاريد.

2. پياز را پوست گرفته، خلالي خرد كرده و  در روغن سرخ كنيد. فيله‌هاي مرغ را به قطعات ريز برش بزنيد، به تابه پيازها اضافه كنيد و تفت دهيد.

3. براي مزه‌دار شدن مرغ به آن نمك، فلفل و زردچوبه اضافه كرده و خوب سرخ كنيد. در آخر كمي زعفران دم‌كرده افزوده، حرارت را كم كنيد و در تابه را بگذاريد تا بپزند.هويج را هم به تابه مرغ در حال پخت اضافه كنيد. در صورت نياز به اندازه نيم‌پيمانه آب اضافه كنيد و در تابه را بگذاريد.

4. برنج را داخل آب جوش ريخته و طبق معمول آبكش كنيد. در كاسه‌اي مناسب زرده های تخم‌مرغ را ريخته و با چنگال كمي هم بزنيد. زعفران دم‌كرده و ماست را اضافه كرده و مخلوط كنيد. مايه ته‌چين آماده است.

5. برنج را داخل مايه ته‌چين ريخته و خوب مخلوط كنيد. تابه‌اي كه مي‌خواهيد ته‌چين را در آن بپزيد چرب كنيد. نيمي از مايه برنج را در تابه ريخته و با پشت قاشق فشرده و يك‌دست كنيد.

6. مرغ و هويج را روي لايه اول برنج ريخته و پهن كنيد تا همه سطح برنج را بپوشاند. مقداري دارچين روي مرغ و هويج بپاشيد. حالا نوبت مابقي برنج آغشته به مايه ته‌چين است. آن را روي بقيه مواد ريخته و با پشت قاشق يكدست و كمي فشرده كنيد.

7. تابه را روي حرارت ملايم گذاشته و با ته چنگال در برنج چند سوراخ ايجاد كنيد. كره را آب كرده و روي ته‌چين بريزيد، حالا در تابه را گذاشته و اجازه دهيد ته‌چين دم بكشد. بعد از دم كشيدن، ته‌چين را در يك سيني يا ديس مناسب سر و ته كرده، برش زده و سرو كنيد.

 

 

میگو پلو اسپانیایی


مواد لازم
  •     روغن گیاهی 3 قاشق غذاخوری
  •     پیاز خرد شده 1 عدد
  •     سیر خرد شده 2 حبه
  •     زردچوبه 1/2 قاشق چایخوری
  •     گوجه خرد شده 1 عدد
  •     هویج خرد شده 1 عدد کوچک
  •     فلفل دلمه ای قرمز خرد شده 1/2
  •     نمک و فلفل به میزان دلخواه
  •     برنج 2 فنجان
  •     میگو پاک شده 400 گرم
  •     جعفری خرد شده 1 قاشق غذاخوری
  •     نخود فرنگی 1/2 فنجان
  •     سس تند(اختیاری)

 

انواع پلوهای مخلوط بدون گوشت (2)

 
طرز تهیه

 

1. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و 3 قاشق روغن داخل آن بریزید. پیاز، سیر و زردچوبه را اضافه کنید و حدود 3 دقیقه تفت دهید تا پیاز نرم شود. گوجه، فلفل دلمه ای و هویج خرد شده را نیز اضافه کنید و  5 دقیقه تفت دهید. به میزان دلخواه نمک و فلفل به سبزیجات اضافه کنید.

2. میگوها را به سبزیجات اضافه کنید و حدود 3 دقیقه تفت دهید تا رنگ میگوها صورتی شود. برنج، 3 فنجان آب و نصف قاشق جعفری خرد شده را اضافه کنید و با مواد ترکیب کنید. وقتی آب به جوش آمد حرارت را کم کنید، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید برنج حدود  30 دقیقه بپزد و دم بکشد.

3. در 10 دقیقه آخر نخود فرنگی و باقیمانده جعفری را روی برنج بریزید، با چنگال برنج را هم بزنید تا با نخود فرنگی مخلوط شود و مجددا در قابلمه را بگذارید. وقتی برنج دم کشید، میگو پلو را در دیس بکشید و این غذای خوشمزه را با سس تند نوش جان کنید. 

 

 

طرز تهیه شیرین پلو با مرغ


مواد لازم
  •     برنج 1 کیلو
  •     مرغ 1.5 کیلو
  •     خلال بادام 100 گرم
  •     خلال پسته 50 گرم
  •     خلال پرتقال 500 گرم
  •     شکر 1 کیلو
  •     زعفران سائیده 1 قاشق مرباخوری
  •     روغن 150 گرم
  •     پیاز متوسط خرد شده 2 عدد
  •     نمک و زردچوبه

انواع پلوهای مخلوط بدون گوشت (2)


طرز تهیه

 

1. پوست پرتقال ریز شده را دو بار در آب بجوشانید. سپس چند بار در آب سرد بخیسانید و هربار آب آن را عوض کنید.در یک قابلمه 3 لیوان آب را همراه با شکر بجوشانید. سپس خلال های پرتقال را درون آبجوش بریزید و بجوشانید تا شیرین شوند.

2. برنج را خیس کنید. 3 قاشق روغن در یک قابلمه متوسط بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. پیازها را درون روغن کمی تفت داده و سرخ کنید. تکه های مرغ را درون پیاز ها بریزید و کمی تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند. سپس کمی نمک و زرد چوبه و 1 لیوان آب اضافه کنید و بگذارید تا مرغ بپزد.

3. آب مرغ را صاف کنید و نصف لیوان از آن را با 2 قاشق روغن، یک ملاقه از آب خلال و زعفران سائیده شده مخلوط کنید. استخوانهای مرغ را بگیرید و گوشت آن را قطعه قطعه کنید.

4. برنج را آبکشی کنید. قابلمه پخت شیرین پلو را حاضر کنید و کف آن را 3 قاشق روغن و 1/2 لیوان آب بریزید. نصف برنج را داخل قابلمه ریخته و به ترتیب خلال پرتقال و نصف خلال بادام را روی برزنج بریزید. کمی برنج روی خلالها ریخته و قطعات مرغ را روی آن قرار دهید. برنج باقی مانده را روی مرغها بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. 

 

 
استانبولی‌ پلو

مواد لازم

  • برنج 3 پیمانه
  • 300 گرم  پیاز متوسط ساطوری شده
  • یک عدد گوجه فرنگی متوسط رنده شده
  • 2 تا 3 عدد  سیب زمینی متوسط نگینی
  • 2 قاشق رب گوجه فرنگی
  • 3 قاشق غذاخوری نمك و فلفل قرمز به میزان لازم
  • روغن مایع 8 قاشق غذاخوری

انواع پلوهای مخلوط بدون گوشت (2)
 

روش تهیه

1. 4 قاشق غذاخوری روغن را در یك قابلمه روی شعله متوسط داغ كرده و پیاز را 6 دقیقه در آن تفت دهید تا كمی رنگ بگیرد.

2. رب گوجه فرنگی را اضافه كرده و تفت دادن را 2 دقیقه دیگر ادامه دهید. پوره گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی را اضافه كرده و مخلوط كنید تا به جوش آید.

3. برنج را داخل قابلمه بریزید، سپس به آن آب جوش اضافه كنید، به اندازه‌ای كه تا نصف بند انگشت روی برنج را بگیرد. شعله را زیاد كنید و نمك و فلفل آن را اندازه كنید.

4. هنگامی كه آب پلو بخار شد و روی آن سوراخ‌های ریزی ایجاد شد، شعله را كم كرده و درِ قابلمه را ببندید تا دم بكشد. پس از اینكه پلو پخت، روغن باقیمانده را روی پلو و اطراف آن بدهید و پس از 3 تا 4 دقیقه آن را بكشید.

 

 

عدس پلو با کشمش و خرما


مواد لازم
  •     برنج 4 لیوان
  •     عدس 2 لیوان
  •     کشمش 1 لیوان
  •     پیاز 2 عدد
  •     خرما 12 عدد

 

 
انواع پلوهای مخلوط بدون گوشت (2)


طرز تهیه

 

1. عدس را از چند ساعت قبل خیس دهید و با مقداری آب بپزید تا نرم شود.

2. پیازها را ریز خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید. سپس عدس پخته و کشمش پلویی را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا رطوبت مواد کشیده شود.

3. 4 لیوان برنج ، 5 لیوان آب ، کمی نمک و روغن را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید. پس از اینکه کمی جوشید و سطح آب به برنج رسید مخلوط عدس و کشمش را اضافه و مخلوط کنید.

4. خرماهای بدون هسته را روی برنج قرار دهید. نصف لیوان آب جوش و چند قاشق روغن را مخلوط کنید و روی برنج بریزید. در قابلمه را ببندید و با حرارت ملایم بگذارید برنج دم بکشد. سپس در ظرف بکشید و سرو کنید
 
نکته ها : میتوانید برنج را آبکش کنید و مخلوط عدس و کشمش را لابلای برنج بدهید. همچنین میتوانید کمی پودر دارچین به مواد پلو اضافه کنید.



+ 0
I_DONT_LIKE_IT - 0

منبع: http://www.bartarinha.ir/fa/news/666535/انواع-پلوهای-مخلوط-بدون-گوشت-۲
بازدید: 143

تعداد نظرات: 0
منتشر نشده: 0

کد امنیتی
کد جدید




Scroll to Top