• جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 29
کد خبر: 410852
تاریخ انتشار: جمعه, ۰۳ اسفند ۱۳۹۷ ۱۳:۲۷

فرهنگ و آداب و رسوم مردم مراکش



زبان مردم مراکش, معرفی کشور مراکش

ادب، احترام و فروتنی برای مردم تانزانیا اهمیت زیادی دارد 

 

مراکش یا مغرب کشوری است در شمال غربی آفریقا، این کشور ساحلی طولانی با اقیانوس اطلس دارد که از شمال به جبل الطارق و دریای مدیترانه می رسد و کشور مغرب از سوی خاور با کشور الجزایر، از غرب با اقیانوس اطلس، از جنوب با کشور موریتانی و از شمال با دریای مدیترانه همسایه است .

 

فرهنگ مردم مراکش

ادب، احترام و فروتنی برای مردم تانزانیا اهمیت زیادی دارد که برای مثال برای پرسیدن آدرس، یکراست سر اصل مطلب نروید و ابتدا با طرف مقابل احوالپرسی کوتاهی داشته باشید و همچنین وقتی وارد یک جمع می‎شوید، بهتر است برای همه‌ی افراد وقت بگذارید و به آن‌ها دست بدهید و ترجیحاً هم از افراد میانسال شروع کنید. اگر این کار را با بی‌حوصلگی یا به سرعت انجام دهید، بی‌ادبی شما را می‌رساند که البته گردشگران می‌توانند به یک سلام ساده بسنده کنند.

 

زبان مردم مراکش, معرفی کشور مراکش

آداب ورسوم مردم مراکش

 

اما باید به گونه‌ای باشد که فقط به یک نفر سلام نکنید که به بقیه بی‌اعتنایی شود و مردم برای سالمندان احترام زیادی قائل هستند و معمولاً گرفتن تصمیم‌های بزرگ و مهم بر عهده‌ی مرد خانواده می‌باشد . برای مورد خطاب قرار دادن دیگران بهتر است آقا، خانم، دکتر یا عنوان متناسب با شغلشان را قبل از اسمشان بیاورید.

 

بسیاری از آداب و رسوم، قوانین و روش‌های موجود در اسلام تأثیر چشمگیری بر مردم و فرهنگ مراکش داشته چراکه مذهب رسمی این کشور است و پیروی از اصول اسلام منجر به استحکام زیربنای خانواده‌ شده که به طبع آن فرزندان موظف‌اند پدر و مادر سالخورده خود مراقبت کنند. این کشور جامعه‌ای مردسالار دارد اما دولت تلاش کرده حقوق زنان و کودکان را بیشتر و بهتر کند که باید بدانید که زنان حق ورود به مکان‌هایی نظیر چایخانه‌ها را نداشته و در سایر مکان‌ها مثل دادگا‌ه نمی‌توانند به صورت مختلط بنشینند.

 

آداب غذا خوردن در مراکش : 

اگر به خانه‌ی یک مراکشی دعوت شدید، حتما کفش خود را درآورید. لباس مناسب بپوشید که نشانه‌ی احترام به میزبان تلقی می‌شود.خانواده‌های محافظه‌کار مراکشی اغلب مهمانی مختلط نمی‌گیرند و به همین دلیل باید مطمئن شوید که همسرتان نیز جزو مدعوین باشد. غذا معمولا روی میزهای کوتاه سرو می‌شود و مهمان در اغلب مواقع کنار میزبان می‌نشیند. 

 

زبان مردم مراکش, معرفی کشور مراکش

 غذا در یک کاسه مشترک قرار دارد و باید از بخشی از کاسه که مقابل شما است، شروع به خوردن کنید

 

در این کشور از سنین کودکی به بچه‌ها یاد می‌دهند که حتماً قبل از صرف غذا باید دست‌هایشان را بشویند و حتی بزرگسالان نیز تا قبل از شستشوی دستشان، غذا خوردن را شروع نمی‌کنند ، بنابراین در خانه‌های کوچک، برای مهمانشان کاسه‌ی آب می‎آورند.

توصیه می‌کنیم حتی اگر زیاد گرسنه‌ نیستید، کمی از همه‌ی غذاهایی که برایتان می‌آورند امتحان کنید و یادتان باشید که غذایتان را بو نکنید؛ زیرا نوعی توهین به میزبان به حساب می‎آید. غذا در یک کاسه مشترک قرار دارد و باید از بخشی از کاسه که مقابل شما است، شروع به خوردن کنید و به هیچ عنوان از محدوده‌ی متعلق به خودتان تجاوز نکنید. در مراکش  خوردن غذا با دست چپ پسندیده نیست زیرا دست چپ در فرهنگ مراکش نجس شمرده می‌شود و اغلب در توالت از آن استفاده می‌کنند؛ همیشه با دست راست غذا بخورید. غذا را با یک تکه نان یا انگشت شست و دو انگشت دست راست لقمه کنید. در انتهای غذا نیز مجددا یک لگن آب برای شستشوی دست‌ها آورده می‌شود.

 

لباس سنتی در مراکش

لباس سنتی این کشور جیلابا (Djellaba) نام دارد. هر چند کفتان (Caftan) نیز لباس سنتی مخصوص عروسی است که معمولاً با صندل چرمی و زن‌ها با کفش پاشنه‌دار می‌پوشند. اما نسل جوان معمولاً لباس‌های غربی مانند تی‌شرت و شلوار جین و کت و شلوارهای جدید را ترجیح می‌دهند.

با توجه به هنجارهای فرهنگی و مذهبی مراکش، معمولاً استاندارد لباس در این کشور بسیار پوشیده و محافظه کارانه است. لباس‌های مخصوص ساحل هرگز برای گردش در شهرها، شهرک‌ها و دهکده‌های مراکش مناسب نیستند. حتی در گرم‌ترین شرایط آب و هوایی هم نباید دور از ساحل با همان لباس‌ها بگردید. بهترین کار پوشیدن لباس‌هایی هماهنگ با فرهنگ عموم مردم این کشور خواهد بود.

 

زبان مردم مراکش, معرفی کشور مراکش

مراسم معروف حنای مراکشی

 

رسوم ازدواج در کشور مراکش: 

مراسم عروسی در این کشور خیلی جالب است و داماد باید قبل از عروسی یکسری هدیه به همسرش بدهد که در این میان باید هدایای خاصی مثل حنا یا شیرینی نیز باشد و طبق رسم، عروس همراه با فامیل خود به حمام سنتی مراکشی می‌رود که بعد نوبت به مراسم معروف حنای مراکشی می‌رسد که یک فرد ماهر طرح‌های معناداری را روی دست و پای عروس با حنا می‌کشد و عروسی در همه جای کشور ۴ تا ۸ ساعت ادامه دارد و از یک نوع صندلی تزئینی سنتی به نام آماریا برای جابجایی عروس و داماد استفاده می‌کنند.

 

گاهی اوقات فامیل و آشنایان نیز با داماد همراه می شوند و برای یک وعده دور هم جمع می شوند و نیز قرآن می خوانند و برای پیوند پیش رو دعا و طلب خیر می کنند.

از لحاظ تاریخی، مراسم ازدواج در روزهای یکشنبه های آخر پاییز بعد از برداشت محصول برگزار می شود، زمانی که غذای زیادی برای جشن گرفتن وجود دارد.

 

لباس عروس مراکشی کاملا بر حسب منطقه متفاوت است؛ اما در هر حال رنگارنگ بودن، ویژگی مشترک همه لباسهای عروسی مراکشی است. مانند سایر فرهنگ ها، رنگ های مختلف معانی خاصی دارند. بهعنوان مثال، زرد برای دور کردن انرژی بد و سبز برای خوش شانسی پوشیده می شود. لباس عروس های مراکشی بلند هستند و معمولا از سه جز همراه با روسری های بلند و توری تشکیل می شود. در روز عروسی یک خانم که مسئول آراستن عروس است . 3 یا 4 دست لباس برای عروس خانم می آورد تا او یکی از آنها را بر تن کند. سپس او را با جواهرات و آرایش صورت و موها برای عروسی اماده می کنند. لباس داماد مراکشی نیز از دو بخش تونیک و شلوار تشکیل می شود و به آن جابادور می گویند.

 

زبان مردم مراکش, معرفی کشور مراکش

لباس عروس های مراکشی بلند هستند

 

عروسی سنتی مراکش تا هفت روز، با مراسم جداگانه برای مردان و زنان انجام می شود. سه روز اول صرفآماده سازی جشن و زیبایی عروس خانم است. در روز چهارم، عروس و داماد ازدواج می کنند. در روزهای پنجم و ششم، جشن ها ادامه می یابند و سرانجام در روز هفتم، گروه های مردان و زنان ترکیب می شوند و عروس بر بر روی یک کجاوه تزئین شده در مقابل دوستان و خانواده مینشیند. مردان، داماد را بر روی شانه های خود بلند می کنند و عروس و داماد را تا اتاق خصوصی عروس و داماد همراهی می کنند.

 

یکی از مهمترین بخش های پذیرایی عروسی خوشآمد گویی به مهمانان با سرو خرما و شیر بادام طعم دار شده با کمی اب پرتقال است. سپس مهمانان با انواع و اقسام شیرینی و شکلات و کیک پذیرایی می شوند.

 

برخی از مراکشی ها رسم دارند که پس از ورود عروس و داماد غذا ها را برای همه سرو کنند. غذاهایی چون ماهی و مرغ، نمادهای باستانی باروری مراکش هستند و اغلب در شب عروسی سرو می شوند. مهمانان با سبزیجات، گوشت مرغ، گوشت گاو و گوشت گوسفند با مخلوط بادام، زردآلو، پیاز و سایر ادویه جات و ترشی جات، همراه با ارزن، پذیرایی می شوند.  دسر هم در جشن عروسی بسیار ساده است و معمولا شامل میوه های خوشطعم خردشده می باشد.

 

معمولا عروسی مراکشی از ساعت 9 شب اغاز می شود و تا 4 و 5 صبح ادامه دارد! بنابراین صبحانه نیز در این مراسم سرو می شود. صبحانه شامل حریره، نوعی پنکیک به نام بقریر و خوراکی به نام مسمن می باشد.

 

 


منبع: http://www.beytoote.com/art/city-country/culture-moroccan1-people.html
بازدید: 985

تعداد نظرات: 0
منتشر نشده: 0

کد امنیتی
کد جدید




Scroll to Top