روش پخت كدو حلوایی
در فروشگاهها معمولا با اشكال و رنگهای مختلفی از كدو حلوایی برخورد كردهاید؛ كدوهایی گرد، پهن و به رنگ نارنجی پر رنگ و گاه با لكههایی سبز رنگ كه اگر این مدل را خریده باشید پس از پخت متوجه شدهاید كه كاملا بیمزه و با آب بسیار زیاد است و البته رنگ زیبای آن پس از پخت كاملا از بین میرود. این كدو همیشه فقط برای سفرهآرایی به كار میرود، زیرا طعمی ندارد. البته نوع دوم؛ نوع مرسوم و خوشمزه كدو حلوایی مربوط به شمال ایران با رنگ پوست نارنجی كدر و البته در 2 مدل گرد یا كوزهای است.

برای پخت كدو حتما آن را ابتدا به برشهای كوچك تقسیم كرده و سپس پوست بگیرید. آن را در یك قابلمه ریخته و با حرارت زیاد و تنها با یك استكان آب و یک دوم پیمانه شکر پخت كنید. اگر بیش از حد آب بریزید؛ كدو زیاد پخته شده و طعم خود را از دست داده و در اصطلاح مزه آب میگیرد.
پس كدو را با آب كمی بپزید، چون خود آن نیز آب میان بافتیاش را خارج كرده و پس از 10 دقیقه خواهید دید كه حجم آب موجود بیشتر میشود. معمولا زمان پخت تكههای كدو برای انواع خورش و قلیه حدود 15 تا 20 دقیقه است یعنی تا زمانی كه كدو بافت خود را حفظ اما پخته باشد. برای پوره كردن نیز 30 دقیقه کدو را بپزید تا كاملا نرم و بافت آن باز شود و سپس در دستگاه مخلوطكن کدو را پوره كنید
پنكیك كدو حلوایى
یك صبحانه عالى، مقوى و دلچسب در یك صبح سرد

- شیر: یك و یكدوم پیمانه
- آرد: 2پیمانه
- پوره كدو حلوایی: یك پیمانه
- شكرقهوهای: 3 قاشق سوپخوری
- تخممرغ: یك عدد
- بیكینگپودر: 2 قاشق چایخوری
- روغن: 2 قاشق سوپخوری
- بیكینگسودا: 2 قاشق سوپخوری
- دارچین: یك قاشق چایخوری
- زنجبیل: یكدوم قاشق چایخوری
- نمك: یكدوم قاشق چایخوری
ابتدا شیر و پوره كدو حلوایی پخته و كاملا له شده و تخممرغ را با هم مخلوط كنید. همچنین روغن را هم بیفزایید.
مواد خشك را با هم مخلوط و سپس به مواد بالا بیفزایید. مواد كش دار وغلیظی به دست میآید.
مواد را 10 دقیقه استراحت دهید.
سپس یك تابه با قطر حدود 10 سانتیمتر را انتخاب كرده و روی حرارت بگذارید تا كاملا داغ شود.
سپس بدون چرب كردن از مواد به اندازه یك ملاقه ریخته و صاف كنید. در را گذاشته و 3 دقیقه زمان دهید تا مواد پخته شود و بعد برگردانده و 30 ثانیه زمان دهید.
نكته:
این پنكیك را با كره و عسل میل كنید. طعمی بهیادماندنی دارد
شیرینى كدو حلوایى
برای طعم بهتر میتوانید پنیر ماسكارپونه را جایگزین پنیر لبنه كنید.

- روغن زیتون: یک دوم پیمانه
- شكر: یكدوم پیمانه
- ماست: یک دوم پیمانه
- تخممرغ: 2عدد
- بیكینگ پودر: یك قاشق چایخوری
- آرد: دو و سهچهارم پیمانه
- عرق بهار نارنج: یكچهارم پیمانه
- پنیر لبنه: 200گرم
- خامه فرم گرفته: 200گرم
- شكر: 2 قاشق سوپخوری
- زرده تخممرغ: یك عدد
- پوره كدو حلوایی: 200گرم
- عرق دارچین: یكچهارم قاشق چایخوری
روش تهیه:
ابتدا شكر و تخممرغ را باهم مخلوط كرده، حال ماست و روغن زیتون را ریخته و خوب مخلوط كرده تا یكدست شود بعد آرد و بیكینگ پودر را الك كرده و اضافه كنید و در آخر عرق بهار نارنج را اضافه كنید.
خمیر به دست آمده را خوب ورز داده تا یكدست شود.
حال خمیر را برای 30 دقیقه استراحت داده و سپس روی سطح آرد پاشی شده باز كرده و با قالب گرد متوسط قالب زده و در سینی مافین چیده و در فر با حرارت 180 درجه سانتیگراد برای زمان 15 تا20 دقیقه قرار دهید.
برای مواد میانی:
مواد فیلینگ را با هم مخلوط كنید و پس از خنك شدن كامل شیرینیها از مواد به كمك ماسوره شكوفه بزرگ در شیرینی دهید و با یك گل خامه بزرگ تزیین كنید.
نكته:
خمیر این شیرینی را به قطر 5/0 سانتیمتر باز كنید زیرا در حین پخت شیرینی پفمیكند.
از قالب مافین سایز متوسط استفاده كنید، اگر سایز ریز بهکار ببرید فضای داخل شیرینی خیلی كوچك خواهد شد.
- آرد: 2پیمانه
- شكر:یك و یكدوم پیمانه
- تخممرغ: 4 عدد
- بیكینگپودر: 2 قاشق چایخوری
- نمك: یكهشتم قاشق چایخوری
- دارچین: 2 قاشق چایخوری
- روغن مایع: 100گرم
- كدو حلوایی: 400گرم
كدو حلوایی را پوست كنده و به قطعات كوچكتر تقسیم كنید، سپس با مقداری آب بپزید و بعد از پخت له كنید. ( آب را تا حدی بریزید كه بعد از پخت هیچ آبی درون قابلمه نمانده باشد و حین پخت همه به خورد كدوها برود).
فر را با حرارت 350 درجه فارنهایت (177 درجه سانتیگراد) روشن كنید تا گرم شود.
آرد، گردو، هل، دارچین، بیكینگپودر و نمك را با هم مخلوط كنید.
تخم مرغها را درون ظرف شكسته و با سرعت بالای همزن بهمدت 5 دقیقه خوب بزنید.
روغن و شكر را با هم مخلوط و به تخممرغ زده شده اضافه كرده و بعد كدو را به آن اضافه كنید.
وسط مواد آردی و خشك را باز كنید و مخلوط تخممرغ و كدو حلوایی را در آن بریزید و به آرامی هم بزنید تا همه مواد با یكدیگر مخلوط شود.
مایه را درون قالب بریزید. (اگر قالب شما تفلون نیست، قالب را از قبل كمی چرب كرده و آرد بپاشید)
قالب را بهمدت 40 دقیقه درون فری كه از قبل گرم شده قرار دهید.
كیك را بدون اینكه از قالب خارج كنید، بهمدت 2 ساعت زمان دهید تا خوب خنك شود.
نكته:
برای تزیین روی كیك من تنها از گاناش شكلات سفید استفاده كردهام كه برای تهیه آن میتوانید از 150 گرم شكلات سفید، 100گرم خامه كه روی حرارت میگذارید استفاده كنید. وقتی مواد كمی ولرم شد روی كیك دهید.
اگر تخممرغها را برای 5دقیقه هم نزنید ممكن است به بافت پوكی دست نیابید پس لطفا زمان را دقیق رعایت كنید.
سوپ سرد كدو حلوایى
این سوپ را حتما با این نان پیشنهادی امتحان كرده و سوپ را كاملا سرد سرو كنید. یك پیشنهاد بینظیر خواهدبود.

- كره: 2قاشق سوپخوری
- آب مرغ: یك پیمانه
- شكر قهوهای: یك قاشق سوپخوری
- پوره كدو 300گرم
- دارچین: یكچهارم قاشق چایخوری
- نمك: یك قاشق چایخوری
- نان تست: 4برش
- دارچین،زنجبیل،فلفل سیاه: به میزان لازم
- پیاز: 2عدد
- خامه: یك پیمانه
روش تهیه:
نان مخصوص این سوپ:
مقداری از كره را با شكر قهوهای و دارچین مخلوط كرده و روی برشهای نان تست بمالید. سپس در فر 180 درجه برای 20 دقیقه قرار دهید تا برشته شوند.
روش تهیه سوپ:
پیاز را بهصورت نگینی خرد كرده و آن را با كره باقیمانده تفت داده تا پیازها نرم شوند. سپس آب مرغ و پوره كدو را بیفزایید و اجازه دهید مواد به همراه ادویهها برای 30 دقیقه با حرارت بسیار ملایم جوش بخورد، سپس آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید كمی ولرم رو به سرد شود. سپس خامه را بیفزایید.
خورش كدو حلوایى

- مرغ:4تكه دلخواه
- آلو: 100گرم
- كدوحلوایی تكه شده پخته:200گرم
- رب گوجهفرنگی: 3 قاشق سوپخوری
- روغن: 4 قاشق سوپخوری
- پیاز: 2عدد متوس
- دارچین، نمك و فلفل سیاه: به میزان لازم
یك عدد پیاز را به همراه تكههای مرغ و یك عدد هویج متوسط و 3 ساقه كرفس با 2 پیمانه آب در قابلمه روی حرارت بگذارید تا كاملا مرغ بپزد. سپس آن را از آب مرغ خارج كرده و آب مرغ را صاف كنید و كنار بگذارید.
پیاز دیگررا نگینی كرده وبا روغن تفت دهید. سپس كمی زردچوبه به آن بیفزایید و یك دقیقه دیگر نیز به تفت دادن ادامه دهید. سپس رب را به همراه ادویهها اضافه كنید و یك دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن برود. سپس مرغ را افزوده و كمی تفت دهید.
در نهایت آبمرغ را كنارگذاشته و آلو را بیفزایید و بگذارید تا خورش برای 30 دقیقه جا بیفتد. تكههای پخته كدو حلوایی را روی خورش گذاشته و بدون همزدن بگذارید تا 10 دقیقه با خورش جوش خورده و بهاصطلاح، طعم بگیرد. سپس آن را خاموش كنید.
در هنگام سرو، تكههای كدو را كنار گذاشته و پس از كشیدن خورش در ظرف مورد نظر، تكههای كدو را درآن قرار داده و با نان یا برنج میل كنید.
نكته:
حتما دقت كنید كه این خورش نباید آب زیادی داشته باشد و به اصطلاح باید تنگ آب شود پس به میزان آب مرغتان آب مضاعفی اضافه نكنید.
سالاد كدو حلوایى

- كدو حلوایی پخته و تكه شده: 300گرم
- پودر پنیر پارمزان:3 قاشق سوپخوری پیاز قرمز: یك عدد متوسط
- پنیر فتا:100گرم
- تخم كدو: 2 قاشق سوپخوری
- كاهو یا اسفناج:200گرم
- روغن زیتون: به میزان لازم
- نان تست ریز شده: 50گرم
- آبلیمو:5 قاشق سوپخوری
- ادویه سالادی:یك قاشق چایخوری
روش تهیه:
كاهو یا اسفناج را خرد كرده و در لایه اول بریزید.
روی آن را پنیر فتای صبحانه را بهصورت مربعی برش داده و بریزید. پیاز را بهصورت هلالی نازك برش داده و در یك تابه بدون روغن كمی تفت دهید تا پیازها نرم شوند و سپس روی سالاد بریزید.
بخشی از كدو حلوایی پخته و نگینی شده را بریزید و سپس كمی دیگر كاهو بریزید، در نهایت روی كار را با تكههای كدو و تخم كدو و پودر پنیر پارمزان پوشش دهید.
آبلیمو و ادویه سالادی را با هم مخلوط و 15 دقیقه استراحت دهید و سپس روی سالاد بریزید. در نهایت روی كار را روغن زیتون بریزید.
نكته:
برای این سالاد سعی كنید كدوحلوایی را تنها برای 15دقیقه پخت دهید تا برشهای چاقویی آن تمیز در آید. در غیراین صورت ممكن است با پخت زیاد بافت كدو باز و بسته شده و شكل زیبایی نداشته باشد.
سوپ كدوحلوایى و كارى
كدو حلوایی هم از آن دسته صیفیجاتی است كه زیاد پرطرفدار نیست اما اگر راجع به خواص آن بیشتر بدانید نظرتان درباره مصرف آن عوض میشود. این گیاه پرخاصیت در بسیاری از موارد خواصی مشابه هویج داشته و سرشار از آنتیاكسیدان بتاكاروتن است كه در جلوگیری از ابتلا به سرطان بسیار موثر است. كدو حلوایی كه در زمستان بسیار فراوان یافت میشود پایینآورنده فشارخون بوده و از ابتلا به بیماریهایی چون تخریب دیواره عروق، آبمروارید و حتی سرماخوردگی جلوگیری میكند.

- كدوحلوایی: 800 گرم
- كره گیاهی: 2 قاشق غذاخوری
- پیاز متوسط: یك عدد، ساطوریشده
- سیر: 2 حبه،رنده شده
- پودر كاری: 2 قاشق چایخوری
- نمك و فلفل: به میزان لازم
- آب مرغ: 3 پیمانه، 750 لیتر
- خامه: نصف پیمانه
1- كدوحلوایی را پوست كنده و در قابلمه بریزید. به اندازهای آب بریزید كه روی آن را بپوشاند. با در بسته و روی شعله ملایم 20 دقیقه آن را بپزید تا نرم شود، سپس آن را آبكش كرده و كنار بگذارید.
2- كره را در یك قابلمه روی شعله متوسط آب كرده و پیاز و سیر را 4 دقیقه تفت دهید تا پیاز نرم شود. ادویه كاری را اضافه كرده و یك دقیقه دیگر تفت دهید. آب مرغ و كدو حلوایی را اضافه كنید.
3- هنگامی كه سوپ به جوش آمد در آن را بسته و 20 دقیقه با شعله ملایم بپزید. نمك و فلفل آن را اندازه كرده و قبل از سرو آن را با غذاساز پوره كرده و خامه را به آن اضافه كنید. سوپ را با تخم كدوحلوایی، پنیر رنده شده و پیازچه ساطوریشده تزیین كنید.
نكات:
1- به جای پیاز میتوانید از یك ساقه ترهفرنگی درشت استفاده كنید. در این صورت سیر حذف شود.
2- برای غنیتر شدن سوپ میتوانید 50 تا 75 گرم مغز تخم كدوحلوایی بو داده یا خام را آسیاب كرده و به آن اضافه كنید.
3- كدوحلوایی 2 نوع است: گرد و كوزهای. نوع دوم از نظر مواد تشكیلدهنده مغذیتر و خوشرنگتر است.
قلیه كدو و عدس
در زمان پخت اصلا مواد را هم نزنید، زیرا كدو حلوایی پخته شده ممكن است از بافت خود جدا شده و مواد شما شكل سوپ شل بهخود بگیرد.

مواد لازم:
- عدس پخته: 250گرم
- كدوحلوایی پخته و نرم شده: 500گرم
- آب گوشت: 5 قاشق سوپخوری
- پیاز: یك عدد متوسط
- پودر سیر، نمك، فلفل، دارچین: به میزان لازم
- روغن: 3 قاشق سوپخوری
روش تهیه:
پیاز را بهصورت نگینی خرد كرده و در روغن تفت دهید تا كاملا نرم شود. پس از 10 دقیقه زردچوبه را بیفزایید و 3 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید تا پیاز خوشرنگ شود.
سپس عدس پخته شده و ادویهها و آب گوشت را افزوده و روی حرارت كم با در بسته 10 دقیقه زمان دهید تا عدسها طعم گرفته و كمی نرمتر شوند.
در نهایت كدو حلوایی پخته را افزوده و حرارت را بسیار كم كنید و 5 دقیقه زمان دهید.
حالا یك شام سریع، راحت، خوشمزه و مقوی دارید
نکته:
روی نان تست را كمی سیر تازه بمالید و روغن زیتون بزنید. كمی نعناع خشك روی آن پاشیده و در فر 180 درجه سانتیگراد برای 20دقیقه قرار دهید. نان را كاملا برشته و میل كنید.