• شنبه, ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - 2024 December 14
کد خبر: 429384
تاریخ انتشار: شنبه, ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ ۱۰:۴۶

خواص لوبیا سیاه برای سلامتی

مصرف لوبیا سیاه در بارداری, عوارض مصرف لوبیا سیاه, تقویت سیستم ایمنی با لوبیا سیاه

خواص لوبیا سیاه

 

لوبیا سیاه یکی از اعضای خانواده لوبیا است که رنگی سیاه و براق دارد و بیشتر در آشپزی آمریکای لاتین مورد استفاده قرار می گیرد. 

لوبیا سیاه ( به انگلیسی : Black bean ) یکی دیگر از اعضای خانواده لوبیا هاست که دانه هایی سیاه و براق دارد. 6 نوع لوبیا سیاه وجود دارد که از نظر ظاهری و خواص تقریبا مشابه هم هستند.

این لوبیا بیشتر در آشپزی آمریکای لاتین استفاده می شود.

 

لوبیا در میان گیاهخواران طرفداران زیاد است و در ترکیب با برنج قهوه ای میتواند یک وعده غذایی کامل باشد و پروتئین مورد نیاز گیاهخواران را تامین کند. 

اضافه کردن لوبیا سیاه به رژیم غذایی می تواند به تامین مواد مغذی بدن کمک کرده و از ابتلا به بیماریهای مزمن پیشگیری نماید. 

 

خوراک لوبیا سیاه, خواص لوبیا سیاه, طرز تهیه غذا با لوبیا سیاه

ارزش غذایی لوبیا سیاه 

  

ارزش غذایی لوبیا سیاه

ارزش غذایی هر 100 گرم لوبیا سیاه عبارت است از : 

 

انرژی    339 کالری 
 کربوهیدرات‌ ها 63 گرم
قند  2.12 گرم
فیبر غذایی   8.7 گرم  
چربی   0.9 گرم 
چربی اشباع   0.139 گرم  
چربی تک غیر اشباع   0.047 گرم
چربی چند غیر اشباع  0.231 گرم  
پروتئین‌ 21 گرم
ویتامین آ 6 IU
ویتامین ب۱ 21% مقدار مورد نیاز روزانه  ( 0.244 mg ) 
ویتامین ب۲  5% ( 0.059 mg  )
ویتامین ب۳ 3% (  0.505 mg )
ویتامین ب۶ 5% (  0.069 mg  )
اسید فولیک 37% (  149 μg   )
ویتامین ای 6% ( 0.87 mg  )
ویتامین کا 3% ( 3.3 μg  )
کلسیم 3% (  27mg )
آهن  16% ( 2.10 mg )
منیزیم  20% (  70 mg )
فسفر 20% (  140 mg )
پتاسیم 8% (  355 mg   )
سدیم  16% (  237 mg
روی 12% ( 1.12 mg ) 

 

خوراک لوبیا سیاه, خواص لوبیا سیاه, طرز تهیه غذا با لوبیا سیاه

فواید لوبیا سیاه

 

خواص لوبیا سیاه

لوبیا سیاه سرشار از پروتئین ، فیبر ، املاح معدنی و ویتامین ها است . ار جمله ویتامین آ ، کلسیم ، آهن و منگنز . 

لوبیا سیاه حاوی مقادیر زیادی فلاونوئید از جمله آنتوسیانین است که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. 

لوبیا سیاه منبع سید فولیک و حاوی ترکیبی نادر به نام مولیبنوم است. 

 

لوبیا سیاه و جوانسازی پوست

مقادی بالای  آنتی اکسیدان در لبیا سیاه باعث پیشگیری از بروز چین و چروک های پوستی شده و به جوان سازی پوست کمک میکند. 

 

درمان ریزش مو با لوبیا سیاه

وجود آهن و مس در لوبیا سیاه باعث تقویت جریان خون ، تقویت فولیکولهای مو و پیشگیری از ریزش مو می شود. 

 

لوبیا سیاه برای رژیم لاغری

فیبر بالای موجود در لوبیا سیاه باعث کاهش اشتها می شود و با پیشگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.

لوبیا سیاه به کندی هضم می شود بنابراین زمان بیشتری احساس سیری دارید و کمتر هله هوله میخورید. 

 

لوبیا سیاه برای تقویت سلامت قلب

لوبیا سیاه حاوی فیبر محلول است که باعث کاهش کلسترول خون می شود. 

فیبر محلول در پروسه هضم آب جذب می کند و تبدیل به ژل می شود ولی فیبر نامحلول به حجم غذا اضافه می کند و سرعت حرکت آن را در سیستم گوارش افزایش می دهد. 

کاهش کلسترول در بدن میتواند از تنگی عروق و در نتیجه حمله قلبی و سکته مغزی پیشگیری نماید. 

 

مقدار کمی امگا 3 در این لوبیا وجود دارد ، امگا 3 کلسترول مفیدی است که اثرات منفی امگا 6 را کاهش میدهد.

لوبیسا سیاه حاوی پتاسیم ، کلسیم و منیزیم است ، مصرف لوبیا سیاه جریان خون را تقویت کرده و فشار خون را کاهش میدهد و مانع از آسیب استرس اکسیداتیو بر قلب می شود. 

 

پیشگیری از سرطان با لوبیا سیاه

وجود فلاونوئی در لوبیا سیاه  احتمال ابتلا به سرطان را کاهش میدهد. فلاونوئیدها رنگدانه های مغذی هستند که در بدن نقش آنتی اکسیدانی ایفا میکنند و با رادیکالهای آزاد مقابله مینمایند. 

در پوست لوبیا سیاه 8 نوع فلاونوئید وجود دارد که 3 تای آنها آنتوسیانین هستند. 

 

آنتوسیانین ها تاثیر قوی بر برن می گذارد و از گسترش عروق خونی برای تبدیل به تومورهای سرطانی پیشگیری میکنند و سرعت رشد سلولهای سرطانی را کاهش داده و سرعت مرگ سلولهای سرطانی را افزایش میدهند. 

 

 لوبیا سیاه, خوراک لوبیا سیاه, خواص لوبیا سیاه

فواید سلامتی لوبیا سیاه

 

درمان مشکلات گوارشی با لوبیا سیاه

لوبیا سیاه با ترکیب فیبر و گروتئین تبدیل به یک غذای عالی برای دستگاه گوارش شده است. فیبر به حرکت بهتر غذا در دستگاه گوارش کمک میکند و باعث جذب بهتر مواد مغذی و دفع بهتر مواد زائد می شود. 

 

پروتئین لوبیا نسبت به پروتئین گوشت دیرتر هضم می شود بنابراین مدت زمان بیشتری احساس سیری دارید. 

افرودن لوبیا سیاه به رژیم غذایی میتواند از یبوست پیشگیری نماید. 

 

کنترل قند خون با لوبیا سیاه

سرعت هضم آرام تر وغیر منظم میتواند باعث ایجاد تعادل سطح قند خون در بدن شود. از این رو مصرف لوبیا سیاه همراه با وعده های غذایی باعث می شود سرعت هضم یکنواخت شده و دربافت مواد مغذی منظم شود و مانع از نوسان قند خون در بدن شود. 

بیماران دیابتی با افزودن لوبیا سیاه به وعده های غذایی ، بهتر می توانند قند خونشان را کنترل نمایند. 

 

درمان اختلالات جنسی با لوبیا سیاه

لوبیا سیاه حاوی ماده ای نادر به نام مولیبدنوم است ،  این ماده سولفیت را می شکندو بدن را سم زدایی می کند. 

سولفیت ها ترکیبات اسیدی هستند که در میوههای خشک و سبزیجات وجود دارد و برخی افراد نسبت به آن حسایت داند و دچار سردرد و سرگیجه می شوند. 

مولیبدنم به رشد و نمو سیستم عصبی و تولید انرژی سلولی کنم میکند و از ناباروری و اختلالات نعوظ در مردان سالمند می کاهد و باعث افزایش انرژی و میل جنسی می شود. 

 

پیشگیری از پوکی استخوان با لوبیا سیاه

وجود مواد معدنی مثل آهن ، فسفر ، کلسیم ، منیزیم ، منگنز ، مس و روی در لوبیا سیاه باعث حفظ ساختار استخوان ها شده و از پوکی استخوان پیشگیری می کند. 

 

خواص لوبیا سیاه, طرز تهیه غذا با لوبیا سیاه, ارزش غذایی لوبیا سیاه

تقویت سیستم ایمنی با لوبیا سیاه

 

تقویت سیستم ایمنی با لوبیا سیاه 

آمینو اسید و مولیبدنوم موجود در لوبیا سیاه باعث ارتقا عملکرد سیتسم عصبی می شوند . 

فولات یا اسید فولیک موج در آن باعث تنظیم اسیدهای آمینه مورد نیاز سیستم عصبی می شود .

بدون حضور فولات ، سطح هموسیستئین بالا می رود و زمینه بیماریهای تخریب عصبی مثل آلزایمر و پارکینسون را فراهم می کند. 

مصرف منظم لوبیا سیاه میتواند فولات مورد نیاز بدن را تامین کردده و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود. 

 

مصرف لوبیا سیاه در بارداری

وجود فولات در لوبیا سیاه نقش محافظتی برای جنین دارد. تقویت سطح فولات در بدن مادر باردار باعث بهبود رشد مغز و ستون فقرات جنین شده و سلامت  کلی جنین را حفظ نماید. 

 

عوارض مصرف لوبیا سیاه

پوست دانه لوبیا سیاه حاوی مادها ی به نام فیتیک اسید است که این دانه را از آسیب آفات دور نگه میدارد و مانع از جوانه زدن بی موقع آن می شود. 

این ماده میتواند به  مواد معدنی ضروری برای از جمله کلسیم ، منیزیم و مس بچسبد و مانع از جذب مواد مغذی شود. عدم جذب این مود مغذی میتواند منجر به اختلالات هورمونی یا اختلال در عملکرد مغز شود. 

 

لوبیا سیاه دارای قندی پیچیده به نام الیگو ساکارید از که در بدن قابل هضم نیست بنابراین در سیستم گوارشی تخمیر شده و متان تولید کرده و باعث نفخ می شود . 

بنابراین برای از بین بردن مضرات فیتیک اسید و الیگوساکارید باید لوبیا سیاه را قبل از مصرف در آب بخیسانید و بعد از آن خوب بپزید. 

 

منبع : بیتوته


منبع: http://www.beytoote.com/cookery/khavas-ghaza/nutritional-value02-blackbeans.html
بازدید: 4183

تعداد نظرات: 0
منتشر نشده: 0

کد امنیتی
کد جدید




Scroll to Top